Галин Господинов
Галин Господинов / Дарик Добрич
Президентът Галин Господинов за новия треньор, новия сезон и новите цели
Галин Господинов за целите на ВК Добруджа 07
97679
Галин Господинов за целите на ВК Добруджа 07
  • Галин Господинов за целите на ВК Добруджа 07
Целта, която ръководството на Волейболен клуб „Добруджа 07” си поставя за новия сезон, е мъжкият тим да се върне в първата четворка на България. „Това е постижимо и се споделя и от новия треньор Пламен Христов. Искаме също така да стигнем до финал в турнира за Купата на България”, заяви пред Дарик президентът на клуба Галин Господинов.

Пламен Христов е новият треньор на волейболния "Добруджа"


„Когато започнахме миналия сезон, знаехме какви ще бъдат резултатите – средата на класирането /б.р. 7-о място в редовния сезон/. Тогава треньорът Мирослав Живков напусна доста внезапно и ние нямахме вече голям избор за треньор и селекция, имаше и контузии. Целта ни беше да пълним залата, но не и призово класиране.

Не виждам защо в предстоящия сезон да не влезем в четворката – имаме мениджмънта, стила на работа, финансирането е обезпечено, имаме добър треньор, мисля, че ще направим и добра селекция. Всички предпоставки са на лице”, заяви Господинов.

Той категорично опроверга всякакви слухове, че отборът се разпада. "Това е силно преувеличено, далеч сме от подобна ситуация", подчерта президентът.

В петък - Добруджа 07 - Нефтохимик
БГволейбол

Той коментира как е постигната договорката с Пламен Христов: „Ние не се познавахме преди, но при срещата ни, още в първите минути се оказа, че говорим на един език и комуникацията тече много лесно. Това допринесе по-лесно да падне бариерата помежду ни – обикновено такава  има, когато двама непознати чертаят планове за съвместна работа. Относително бързо си гласувахме доверие и си повярвахме и това доведе до положителен резултат в преговорите. Уговорката ни с него е за една плюс една година”.

В момента се обсъжда кой да бъде помощник-треньор, повече яснота ще има в близките седмици. Това няма да бъде досегашният треньор Петър Пенев.

Междувременно в националния отбор бе повикан Димитър Маринков, който замина за Япония за срещите от Световната лига. Другите играчи на „Добруджа”, които са национали, са Велизар Чернокожев и Алекс Грозданов. Алекс ще играе за Верона и през следващия сезон, с опция за още един. Мартин Атанасов, който също е наш състезател, е подписал с френския „Шомон”.

Монтана vs Добруджа 07
lap.bg

Чернокожев и Маринков ще играят в Добрич, ако не си намерят отбори в чужбина, каза още Господинов. За Жулиен Георгиев също се обсъждат варианти за отбор в чужбина, но към момента няма решение. Ако няма развитие до няколко седмици, той ще остане още една година в „Добруджа”. Аналогична е ситуацията с Мартин Мечкаров и Денис Чавдаров.

„Не спираме нашите състезатели да търсят реализация в чужбина, но не и в други български отбори – това пак ще е принцип”, заяви Господинов. Той добави, че подготовката на отбора ще започне в края на август, но контактът с треньора Пламен Христов е ежедневен и се работи по новата селекция. Усилено се търсят играчи на всички позиции.