Ще обсъждат разсрочване на удръжките от учителските заплати
Ще обсъждат разсрочване на удръжките от учителските заплати / netinfo

Протестният митинг на учителите пред общината, насрочен за 11.30 часа, се отменя. Причината е, че е постигнато споразумение за провеждане на тристранен съвет в кметството, за да се обсъди разсрочването на удръжките от заплатите на стачкуващите педагози. Срещата е насрочена за сряда от 11 часа, съобщи председателят на СБУ в града Павлина Димова.

В тристранния съвет ще вземат участие профсъюзите, директорите на училища и общинари. Ще се разгледа възможността за разсрочено удържане на парите от ефективната стачка.

Предложението на синдикатите е удръжките от заплатите на учителите да бъдат направени на три пъти. От септемврийската заплата да бъдат спрени сумите за невлизането в час през септември, а останалите дни, в които педагозите не са работили, да бъдат удържани от надниците за октомври и ноември.

Поредният учителски митинг днес ще се състои в 16.30 часа пред паметника на "Св.Св. Кирил и Методий". Преподавателите са приканили учениците си да бъдат с тях на площада, за да ги подкрепят. В полза на учителските искания до момента в Добрич са събрани над 6 000 подписа.