Шестима балчиклии застават пред съда за множество кражби
Шестима балчиклии застават пред съда за множество кражби / Окръжен съд Добрич - пресцентър

Районен съд – Балчик, ще разгледа наказателно дело срещу шестима граждани на Балчик, срещу които Районна прокуратура – Балчик е повдигнала обвинения за множество кражби, извършени в различно съучастие. За всички тях деянията са сторени при условията на продължавано престъпление и чрез разбиване на прегради, здраво направени за защита на имот, използване на специални технически средства и лек автомобил „Фолксваген Голф 3”. Всички кражби са извършени на територията на Балчик, като според обвинителния акт, подсъдимите са прониквали в частни домове и гаражи, автомобили, почивна станция, помещение на  военните и от рибарска лодка.

Сред откраднатите от подсъдимите вещи има хранителни продукти, професионални кафе-машини, посуда, няколко ъглошлайфа, бормашини, моторни резачки, инструменти, проводници и метални предмети, автомобилни губи и джанти, 40 л дизелово гориво, медни предмети и много други. От помещение на военните те са взели метални изделия, които продали.

Двама от крадците били заловени, докато чупели с чук и кирка железния редуктор на лодка. Стойността на откраднатите вещи при всеки един от случаите варира от 100 до 10 000 лева.

Всички подсъдими са с начално образование, безработни и не са семейни. С изключение на един от обвиняемите, останалите подсъдими са осъждани.