Шабла събра лекоатлети от цялата страна
Шабла събра лекоатлети от цялата страна / Изгрев
За втора поредна година в  Шабла се проведе турнир по лека атлетика, носещ името на учителя и основателя на организираното спортно движение в Шабла Коста Василев. В турнира взеха участие 230 лекоатлети от 11 български града. 17 атлетически клуба бяха представили свои състезатели в 8 възрастови групи на най-голямото спортно събитие в Шабла за годината.
 
Турнирът бе открит официално от кмета на община Шабла Мариян Жечев. Сред присъстващите гости бяха семейството на Коста Василев – съпругата и синът му и   изявената българска лекоатлетка Димитрина Милкова, родом от Шабла, бивша европейска вицешампионка на седмобой за девойки.
 
Балканският шампион на тласкане на гюле за ветерани и председател на СКЛА „Нефтяник 2014“ в града Веселин Василев имаше честта да връчи плакети от втория турнир на кмета на Общината и на Димитрина Милкова.
 
Участниците се състезаваха в дисциплините скок на дължина, бягане на 60, 100, 200 и 400 м., тласкане на гюлле и хвърляне на копие.
 
Публиката имаше възможност да види изявите на Валентин Андреев - национален рекордьор на тласкане гюле и хвърляне чук до 18 г., Михаил Михалев – национален шампион по тласкане на гюле за мъже в зала за 2018 г., Яна Копчева – национална рекордьорка и шампионка по тласкане на гюле за девойки под 20 г. и др.

В Шабла стартира шосеен пробег от веригата Run Bulgaria и турнир "Коста Василев" 
 
СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла с треньор Веселин Василев бе представен от 14 състезатели от 7 до 13 годишна възраст. Най-ценни за самите млади лекоатлети безспорно бяха златните медали, които спечелиха Калоян Ялнъзов – 60 м.(10,27 сек.) и Кремена Димитрова – скок дължина (3,49 м.). Организаторите от Федерацията по Лека атлетика наградиха Кремена и с приза за най-добър млад спортист. Сребърни отличия заслужиха Пейо Радев – 60 м. и отново Калоян Ялнъзов, този път на скок дължина. С бронз се окичи Женя Петрова – скок дължина. На четвърто място се наредиха Дарий Цоков, Живко Жечев и Александър Тодоров.
 
Шабленци бяха зарадвани и от първото място на шабленката Лина Христова на първия в града шосеен пробег от веригата „Run Bulgaria“, който бе част от турнира „Коста Василев“. Място на почетната стълбица заслужи и Десислава Донева.
 
При мъжете 14 километровия крос бе спечелен от варненеца Павел Павлов.
 
В подкрепа на тежко контузения си съотборник Павел Йорданов, в кроса взеха участие и футболистите на ФК „Нефтяник 2010“.
 
Ръководството на СКЛА „Нефтяник 2014“ изказва своята благодарност към всички деца от Общината, които взеха участие в турнира, също така към техните родители и учители.