СДС-Добрич с ново ръководство, възстановяват клубовете си
СДС-Добрич с ново ръководство, възстановяват клубовете си / Дарик Добрич

Ръководството на СДС-Добрич бе сменено, защото сред членовете на партията беше узряла идеята, че трябва по някакъв начин да се преодолее настъпилата инерция и да се наруши статуквото, заяви пред Дарик новият председател на общинската организация Веселин Димитров. Той бе избран на отчетно-изборно събрание в средата на април.

Ръководството на структурата е 9-членно. Зам.-председатели са Йорданка Илиева, бившият депутат д-р Ганчо Стоянов и Петър Ников, а членове - Съби Николаев, Атанас Янев, Валентина Панагюрска, д-р Николай Николов и Росица Йорданова.

В момента СДС-Добрич има 116 членове. Целта на новото ръководство на първо време е да се заздрави организацията, да се възобнови дейността на двата партийни клуба в Добрич, да се изгради трети, както и да се създаде младежка структура.

„През последните години е много трудно да се членува в партия въобще, хората станаха апатични. Ние обаче вярваме, че синята идея е закътана дълбоко в сърцата на много наши съграждани и разчитаме на това. Искаме да привлечем още членове и симпатизанти, да станем разпознаваеми. Ще правим това с личния си пример,  с професионалност и честно отношение”, сподели Димитров.

Той припомни, че СДС-Добрич реши да подкрепи номинацията за кмет на зам.-областния управител Йордан Йорданов в рамките на Реформаторския блок. Според Димитров в Политическия съвет на блока цари колегиална обстановка и нормален тон, а когато има сблъсък на мнения винаги се стига до консенсус.

Веселин Димитров е помощник директор на СОУ”Д.Талев”. В началото на 90-те години е сред основателитена клуб за демокрация в Тервелско. През последните 15 години не се е занимавал с политика. Преди година, заедно с група стари седесари, си е подновил членството в партията.