Роми и българи се биха в тервелското село Каблешково
Роми и българи се биха в тервелското село Каблешково / Sofia Foto Agency - архив

Масово сбиване между българи и роми в тервелското село Каблешково преустанови полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 30 май, малко след полунощ на тел.112 е получено съобщение за скандал в село Каблешково, прераснал в сбиване между две компании. Незабавно на мястото на инцидента е изпратена дежурна оперативна група от служители на РУП Тервел. След идването на полицаите конфликтът бил преустановен.

При изясняване на ситуацията било установено, че около полунощ група граждани от български произход, след като употребили алкохол, решили да потърсят обяснение от група граждани от ромски произход за възникнал по-рано скандал между двете групи. Няколко българи влезли в дома на 46-годишния Д.М. от ромски произход и нанесли побой на него и семейството му. След това агресивната група се отправила към дома на 40-годишния Т.Н. от същото село. Пред неговия дом възникнало и сбиването между живущите в къщата и новодошлата компания. В резултат на мелето Т.Н. бил приет с леки наранявания на главата и без опасност за живота в отделението по „Неврохирургия” на добричката болница.

Част от групата на агресорите е установена. Задържани в ареста са двама добричлии – на 25 и 30 години и 27-годишен тервелчанин. Работата по установяване на останалите извършители и изясняване на случая продължава.

За да бъде предотвратена нова ескалация на напрежението, в село Каблешково има засилено полицейско присъствие, информират още от полицията.