Рехабилитират 37 км пътища в Добричко през 2012 г.
Рехабилитират 37 км пътища в Добричко през 2012 г. / ОПУ-Добрич, архив

37 км второкласни и третокласни пътища в област Добрич ще бъдат рехабилитирани през 2012 г. със средства от ОП „Регионално развитие", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Те включват отсечките - разклон Коларци-Мали извор-Тервел, границата с ОПУ-Варна при Червенци до Владимирово и Честименско-Каблешково-границата с ОПУ-Силистра при село Межден. Очаква се строителните дейности да стартират през пролетта.

Предвижда се следващата година да започне рехабилитацията на още 234 км второкласни и третокласни републикански пътища, които са част от 4 eтап от проектите, финансирани по оперативната програма. Индикативният бюджет е около 160 млн.лева, допълват от АПИ. В момента се реконструират общо 616 км второкласни и третокласни пътища - по първите три етапа, финансирани от ОП „Регионално развитие".

По първия етап, на територията на област Добрич през юни т.г. беше пуснат в експлоатация рехабилитираният близо 16-километров участък от второкласен път (Е-70) Добрич-Генерал Тошево-Кардам-границата с Румъния.