/ Галина Георгиева
Регионалният съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) заседава днес в Областна администрация-Силистра. В заседанието са участвали представители на министерства, областни управители на областите и кметове от Северен централен район, на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Заседанието е било свикано и открито от областния управител на Силистра Ивелин Статев, който е председател на РСР на СЦР. На срещата Ивайло Стоянов - началник на сектор в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ в МРРБ, е разяснил новите подходи в националната политика за регионално развитие - концепция и приоритети, двустепенния модел на управление на съветите за регионално развитие.

Ани Караджова - управител на Областен информационен център-Силистра, е представила пред присъстващите информация за изпълняваните и реализирани значими проекти на територията на област Силистра в сферата на образованието, околната среда, регионалното развитие, земеделието, икономиката и социалната политика.

Определени са били  двама представители  за  участие в регионалните срещи по представяне на „Концепция за регионални иновационни центрове с участието на представители на работодателските и браншовите организации, бизнеса, висшите училища и научните организации, неправителствените организации, местната и регионалната власт“. Избраните са  Мирослав Тодоров - зам.-кмет на община Силистра  и Божидар Борисов - кмет на община Две могили, област Русе.