Пътно строителство - Добрич -  кандидат да строи лот 3 от магистрала Тракия
Пътно строителство - Добрич - кандидат да строи лот 3 от магистрала Тракия / netinfo
 "Пътно строителство" - Добрич  е сред кандидатите за изграждане на участъка Нова Загора - Ямбол от автомагистрала "Тракия".    Това стана ясно по време на отварянето на документите в Национална агенция „Пътна инфраструктура".   8 фирми са подали оферти за участие в търга за изграждането на отсечката. 

Общо 28 компании бяха купили документи за участие в процедурата.

За строителството на лот 3 – от Нова Загора до Ямбол ще се борят българските фирми Главбулгарстрой, сдружение „Трейс Тракия”, сдружение „Пътища Трансстрой” и „Автомагистрали Черно море”. В сдружение „Трейс Тракия” влизат компаниите Трейс груп холд, ЦК 13, Пътища и мостове Варна и "Пътно строителство" -  Добрич.

Четирите чужди фирми, които ще участват в търга за строителството на отсечката от аутобана, са гръцката Актор А Це Де, турското обединение между Доуш иншаат и Онур и както и консорциум Щрабаг и ИСА и Алпине бау. Доуш иншаат спечели и търга за втория метродиаметър на софийското метро. Участъкът лот 3 Нова Загора – Ямбол от АМ „Тракия” е с дължина 36 км и преминава през две области – Сливен и Ямбол.