Птици от два континента показва фотоизложба в Добрич
Птици от два континента показва фотоизложба в Добрич / Николай Стайнов

Фотоизложба "Летящото богатство: от България до Америка" ще покаже Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Откриването е насрочено за 11.00 часа на 15 септември. До 16 ч.същия ден гостите на изложбата ще имат възможност да научат повече за птиците на информационния щанд на БДЗП в зоопарка. Ще бъдат изложени значки и определители за птици, лимитираното печатно издание „Атлас на гнездящите птици в България“ и други любопитни материали, информират от дружеството.

Желаещите да се запишат за членство в Българско дружество за защита на птиците ще могат да го направят на място, уточняват от организацията.  Всеки нов член ще получи като подарък уникалното печатно издание „Птици в градината – наръчник на любителя“.

Фотоизложбата представя видовото разнообразие от птици, които се срещат в България, и техните братовчеди от Северна Америка. Експозицията включва 21 голямоформатни фотоси на 10 автора от България и САЩ - Марина Скар, Младен Василев, Светослав Спасов, Николай Стайков, Богдан Боев, Ото Плантема, Николай Петков, Ърл Харисън, Чавдар Гечев, Даниел Лий Браун. Всички снимки са заснети от фотографи природолюбители.

Изложбата се организира в рамките на проект “Вижте за първи път: летящото богатство на България”, финансиран от фондация „Америка за България”. Целта на проекта е да популяризира страната ни като дестинация за приородосъобразен туризъм и важен орнитологичен център.