Продължава разчистването на затворените пътища в област Добрич
Продължава разчистването на затворените пътища в област Добрич / Дарик Нюз - архив

Затворени за движение за всички моторни превозни средства към момента остават следните направления в област Добрич, информират от Областното пътно управление: Добрич-Оброчище; Вранино-Белгун-Спасово; Генерал Тошево-Росица; Кардам-Дуранкулак; Конаре-Белгун-Божаново; Добрич-Преселенци и Коритен-Капитан Димитрово.

Движение на моторни превозни средства до 3.5 т се осъществява по направленията Крушари-Добрин; Крушари-Северняк; Орляк-Зърнево; Жегларци-Тервел; Оногур-Телериг-Крушари; Балчик-Генерал Тошево и Генерал Тошево-Каварна.

Ограничение за движение на МПС до 12 т е въведено за пътните отсечки Бдинци-Добрич-Балчик; Одринци-Ведрина; Тервел-Сърнец; Добрич-Житница-Балик; Карапелит-Кочмар; Шабла-Камен бряг-Каварна; Владимирово-Добрич-Балчик; Коларци-Тервел.

Продължи работата по затворените пътни отсечки и разширяване на пътищата с въведени ограничения. В днешния ден ще бъде затворен за движение пътят Стефаново-Славеево-Батово-Църква за почистване и разширяване, като в работата по този участък с техника ще се включат и земеделски стопани от района, информират от Областния съвет за сигурност.

Няма селища без ток в област Добрич. Без вода са две села – Стражица, община Балчик и Зимница, община Крушари.

Снежната покривка в Добрич достига 35 см.