Приеха Областна стратегия за безопасно движение по пътищата
Приеха Областна стратегия за безопасно движение по пътищата / Дарик Добрич

Областна стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата за периода 2011 – 2020 г. беше приета на заседание на Комисията по безопасност на движението по пътищата. Стратегията е разработена съобразно принципите и направленията, заложени в Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата в Република България за периода 2011 - 2020г. и е съобразена с предложенията на заинтересованите страни.

„Безопасността на пътя изисква сериозни инвестиции, затова е необходимо стратегията да бъде обвързана и с конкретна финансова рамка” – подчерта в изказването си по време на заседанието инж.Иван Светославов - директор на ОПУ – Добрич. Той даде за пример, че само запълването на дупките по околовръстния път ще струва около 150 хил.лева. От спешна подмяна се нуждаят повече от 800 пътни знаци, а около 1 200 кв.метра пешеходни пътеки трябва да се възстановят, подчерта още Светославов.

Началникът на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Симеонов предложи на възлови места в общинските центрове да бъде поставена видеостена с кадри от най-тежките катастрофи, случили се в областта, като превенция срещу ПТП.

Председателствуващият заседанието - зам. областният управител Тодор Георгиев очерта последващите действия в работата на Областната комисия - изработване на Областен план с разписани конкретни дейности, срокове и отговорници, а където е възможно и с финансови параметри.