/ Община Каварна
В Каварна се състояха премиера на книгата “Арена“ на Мая Вапцарова и откриване на изложба на Георги Пампоров. Двойното културно събитие е част от съпътстващата програма от 21-вия Национален фестивал на любителските театри с международно участие. На него присъства и кметът на общината Нина Ставрева.

Във фоайето на Народно читалище “Съгласие-1890“ се състоя премиерата на новата поетична книга на Мая Вапцарова, представена от драматурга Крум Гергицов. Режисьорката, писателка и поетеса разказва за съмненията си и измеренията на вярата в съвременното забързано общество. „В тази книга се опитвам да пресъздам всичко онова, за което съм мислила, и което съм се опитала да сглобя в едно цяло. Поезията помага, винаги помага да разбереш на какво си стъпил и къде“, коментира Вапцарова. Стихове прозвучаха в изпълнение на проф. Елена Баева и Керанка Далакманска.

Кметът Нина Ставрева с творците
Община Каварна


Красиви морски пейзажи на самоукия художник Георги Пампоров допълнително допринесоха за добрата атмосфера.

Кметът на община Каварна Нина Ставрева връчи благодарствен плакет на режисъорката и благодари за оказаната чест книгата “Арена“ да бъде представена в Каварна. Плакет получи и художника Георги Пампоров. След официалната част на събитието гостите и жителите на поетичното представяне получиха като подарък книгата “Арена“ с автограф от автора.