Предвиденото за днес заседание на Областния съвет на ДПС се отлага
Предвиденото за днес заседание на Областния съвет на ДПС се отлага / netinfo

Предвиденото за днес извънредно заседанието на Областния съвет на Движението за права и свободи в Добричка област няма да се проведе. „Най вероятно ще го отложим за 7-ми май”, съобщи за Дарик радио заместник председателят на Движението за права и свободи в областта и шеф на балчишката организация Бедри Кемал.

Преди дни четирима общински лидери на движението се събраха на частна среща в Балчик. Инициатор на срещата бил Александър Сурталов, заместник председател на ДПС в областта и общински лидер в Шабла. На нея те изразили недоволството си от смяната на Динчер Хаджиев от поста областен управител. Както вече е известно, на негово място е назначен д-р Ердинч Хаджиев, който бе до скоро народен представител.

Недоволните от смяна на губернатора настояват за извънредно заседание на актива на ДПС. Бедри Кемал заяви за Дарик радио, че срещата е необходима за да се обсъди смяната и да се потърсят отговори на въпроса защо никой не е уведомил за нея областното ръководство но ДПС. Днес обаче провеждането й било невъзможно, тъй като не всички членове на оперативното бюро са уведомени.

Потърсен за коментар, лидерът на Движението в областта Денис Номан коментира за Дарик, че извънредно заседание няма да има. Той обясни това с факта, че все още няма писмена заповед от министър-председателя за назначаване на д-р Ердинч Хаджиев за областен управител. Ако все пак има такова решение, то няма място за обсъждане на решение, взето от по-висшестоящ орган, коментира още Номан.