/ dariknews.archive
Предстои изпращане на съобщения с информация за дължимите местни данъци и такси, уведомяват от Община Добрич. Гражданите ще получат писмата за данък върху недвижимите имоти, върху превозните средства и такса за битови отпадъци за 2018 г. и недобори за предходните години.
 
От Общината отбелязват, че за осигуряването на защита на личните данни, са дадени инструкции за разпращане на писмата, като следва пощенските кутии да са в добро състояние, заключени; с изписани номер на апартамента и името на семейството или лицето, живеещи там.
 
Съобщения няма да се доставят на къщи, които нямат пощенска кутия на входните врати; в кутии, които нямат вратички и във входове, в които не е осигурен достъп на пощенски служител. Там, където има обща пощенска кутия или процеп на входната врата, писмата ще бъдат пуснати по възможния начин.
 
Всички недоставени данъчни съобщения ще се съхраняват и могат да се получат от пощенската станция в срок от 20 дни след датата на получаването им. След изтичане на този срок ще бъдат върнати на Община Добрич.