/ dariknews.archive
Денят на родилната помощ - 21 януари, който е професионалният празник на акушер-гинеколози, акушерки и всички свързани с появата на нов живот, ще бъде отбелязан подобаващо в МБАЛ Добрич, съобщават оттам.

МБАЛ - Добрич изпраща 2018 г. без финансови задължения

Денят ще започне със специален ритуал в Акушеро-гинекологично отделение, на обяд в зала „Шафхаузен“ ще има тържеството, на което се очаква да пристигнат много гости - депутати, директорът на РЗОК, областният управител, кметът на града и други.

Към тържеството са поканени да се присъединят и бившите вече пенсионирани лекари и акушерки от Родилно отделение, записали голяма част от професионалната си биография в него. Работещите понастоящем в Родилно отделение ще отбележат професионалния си празник тази вечер в неформална обстановка, с подобаващо настроение и с пожелание за повече деца през 2019 година.

За миналата 2018 година в МБАЛ Добрич са регистрирани 900 раждания, като 13 от тях са с близнаци. В момента в МБАЛ-Добрич работят 8 акушер-гинеколози, като единият е специализант, и 17 акушерки с много дългогодишен стаж и опит.

От ръководството на МБАЛ честитят на всички празнуващи Деня на родилната помощ.