/ БГНЕС/ЕМИЛ ДИМИТРОВ
Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е обезпечена с необходимата техника за зимния сезон, информира ръководителят й комисар Дарин Димитров.

Силен снеговалеж в Добричка област, засега всички пътища са проходими при зимни условия

Службите в областта разполагат с общо 25 противопожарни автомобили и специализирана високопроходима техника.

Тази година в област Добрич от Велико Търново е предислоцирана една специализирана машина  - амфибия. Това е верижна машина с достатъчна ширина на веригата, която може да се движи в преспи и сняг, без да потъва и се използва главно за евакуация на закъсали в снегонавявания.

Над 100 служители на Пожарната ще се ползват от обновената й сграда 

Ако обстоятелствата изискват, според плана на Главна дирекция „ПБЗН” техника може да бъде предислоцирана и от други райони на страната, уточни комисар Димитров.

В зимния сезон служители на Пожарната работят съвместно с общините, като се обхождат възрастни самотни или трудноподвижни хора по селата. Изработват се брошури с мерките за пожарна безопасност и как да се борави с отоплителни и нагревателни уреди през зимния сезон.

През миналия сезон в област Добрич е имало два случая с пострадали от отоплителни уреди, загинали няма. В момента се извършват проверки в детски градини, училища, обществени и административни сгради за начина на отопление и неговото пожарообезопасяване.