Откриха обновената сграда на Пожарната
Откриха обновената сграда на Пожарната / Дарик Добрич
Предвижда се и ремонт на сградата на ОД на МВР, подават документи догодина
Ремонтираната сграда на „Пожарна безопасност и защита на населението” бе открита днес с официална церемония. На нея присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, директорът на ОД на МВР ст. комисар Никола Панчев, областният управител Красимир Кирилов, ръководителят на РД „ПБЗН” комисар Дарин Димитров, изпълнители и партньори по проекта.



Сградата, в която се помещават Регионалната дирекция и Районната служба на Пожарната в Добрич, е обновена със средства от ОП ”Региони в растеж”. Общата стойност на проекта е 600 хиляди лева.

Пожарна Добрич
Дарик Добрич

Пожарната е строена преди 30 години. През 2009 година е подменена дограмата, оттогава не е правен никакъв друг ремонт.

Сега са предприети мерки за енергийна ефективност - извършена е топлоизолация на стените, хидро- и топлоизолация на покривите и газифициране на целия комплекс от сгради. Реконструирани са и пропаднали тротоари. Ремонтът продължи около 10 месеца.

Над 100 са служителите на РД „ПБЗН”, които ще се ползват от новата придобивка. „Още след първото застудяване усетихме ефекта. Сградата е по-топла и уютна, вече имаме постоянно топла вода”, сподели комисар Димитров.

Пожарна Добрич
Дарик Добрич

Това е една от първите административни сгради в Добрич, обновена по ОП „Региони в растеж”.  „На следващ етап имаме намерение да подадем документи по същата програма и за сградата на ОД на МВР-Добрич, като се очаква това да стане през 2019 година. В момента се подготвят проекти за зала „Нели Божкова” и за Органовата зала”, посочи кметът Йорданов.

Пожарна Добрич
Дарик Добрич

Той допълни, че вече има избрани изпълнители за ремонтите в ЕГ „Гео Милев” и ПМГ „Иван Вазов”, като за училище „Христо Ботев” ще има втора процедура. Ремонтите на училищата са част от Инвестиционната програма на Община град Добрич за периода 2014-2020.