МБАЛ Добрич
МБАЛ Добрич / Дарик Добрич
Между 5 и 15 пациенти дневно имат нужда от скенер
Повреденият скенер на МБАЛ Добрич ще бъде ремонтиран най-вероятно със средства на здравното заведение, коментира пред Дарик заместник-директорът по медицинската дейност д-р Бисер Ботев. Здравното министерство няма как да отпусне сумата, защото тя не е залегнала в тазгодишния му бюджет.

Гръмна скенерът в МБАЛ-Добрич, пациенти пътуват до Балчик
 
Между 250 000 и 300 000 ще струва ремонтът на скенера. При това положение финансовата стабилност на здравното заведение и изплащането на заплатите на персонала ще бъдат поставени пред изпитание, прогнозира лекарят.
 
Скенерът се повреди в средата на седмицата, а пациентите се насочват към този в Балчик. На ден между 5 и 15 души имат нужда от преглед на скенер, съобщи д-р Ботев. Пациентите се извозват до Белия град с линейки.
 
Д-р Ботев съобщи, че апаратурата е ремонтирана вече 4 пъти. Този път отново е повредена тръбата на скенера. Заради процедурите по Закона за обществените поръчки ремонтът ще се отложи с 2-3 месеца. МБАЛ подготвя доклад за проблема до областния управител. Д-р Ботев смята, че общините, които са акционери в болничното дружество, проявяват незаинтересованост към проблемите му.