/ ОДМВР - Силистра
Община Дулово бе домакин на поредната инициатива в рамките на превантивната кампания срещу телефонните измами, която ОД на МВР-Силистра провежда от пролетта на тази година. В срещата участваха предимно хора от третата възраст, които най-често стават жертва на този вид престъпна дейност.

Силистренка остави 10 000 лева до билборд на автогара

Пред тях инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ представи най-популярните сюжети за извършване на измамите и механизма, по който извършителите постигат психологическо въздействие върху хората.

Над 20 000 лева измъкнаха измамници само за 48 часа от доверчиви силистренци

Той подробно се спря на най-актуалния напоследък сценарий - този за оказване на съдействие на полицията, и акцентира, че служителите на МВР не вземат пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Възрастните хора получиха указания как да действат при попадане в подобна ситуация и препоръки никога и по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Дядо от Силистра даде над 7 бона на телефонен измамник, представящ се за командос

В срещата участваха и началниците на районното управление на полицията в града. От началото на годината, на територията на Община Дулово няма регистрирани телефонни измами, а последните две, извършени в минал период, са разкрити.