Добричкият зоопарк
Добричкият зоопарк / Дарик Добрич
По повод международния ден на детето фондация „Лумос”, в партньорство с община Добрич и центровете за настаняване от семеен тип в квартал Балик – Йовково организират разходка и пикник за децата и младежите с увреждания в Центъра за защита на природата и животните.  Събитието ще се проведе на 1 юни 2017 година от 10.00 часа.

Това ще бъде първото посещение на децата и младежите с увреждания в зоопарка и за първи път те ще имат възможност да се докоснат до диви животни, които досега са виждали само на филм или в книжка. Ще имат възможност освен да се разходят и да играят, да слушат  музика и ако желаят да потанцуват, да пуснат балони с хелий, разказва Снежана Ванкова, ръководител екип Добрич към „Лумос”. Според нея „посещението ще помогне на децата да обшуват с природата и да формират интерес и добро отношение към животните“.  За онези от децата, които няма да имат възможност да посетят зоопарка, ще бъдат организирани празненства в центровете с балони и лакомства. Децата ще получат играчки,  дидактически материали и цветя, които да засадят в дворовете.

Събитието е част от усилията на „Лумос” в сътрудничесто с община Добрич да помогне на децата, настанени в центровете за настаняване от семеен тип да се почувстват част от добричкото общество и да се забавляват заедно с връстниците си.