Партиите и коалициите не се разбраха за ръководството на РИК
Партиите и коалициите не се разбраха за ръководството на РИК / Областна администрация Добрич

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за разпределението на председателското, заместник-председателските и секретарското място в Районната избирателна комисия на днешните консултации, насрочени от Областния управител по повод предстоящите парламентарни избори. В консултациите бяха поканени представители на партиите и коалициите, представени в 42-то Народно събрание и в Европейския парламент.

Срещата се проведе в отсъствието на представители на КП "Реформаторски блок". Областният управител Недко Марчев припомни, че според решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК Добрич, се състои от 15 членове. Разпределението им по квоти е съответно - по петима представители на ПП „ГЕРБ" и КП „Коалиция за България", двама - на ПП „ДПС" и по един от ПП „Атака", КП „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден" и КП „Реформаторски блок".

Партиите и коалициите не се разбраха за ръководството на РИК
netinfo

 

 

 

Поради отсъствие на представител на КП „Реформаторски блок", се премина към процедура по провеждане на жребий за допълване на състава на комисията. Процедурата е по реда на т.14 от Решение №652-НС/06.08.2014 г. на Централната избирателна комисия, за допълване на състава на РИК с един член, за което бе съставен допълнителен протокол. Жребият изтегли представителят на медиите Юлия Христова, кореспондент на БТА. Според жребия, 15-то място в РИК ще бъде за ПП "ГЕРБ".

Представените документи и кандидатури за състава на РИК Добрич, са отразени в два протокола от днешните консултации. Те ще бъдат изпратени от Областния управител на Централната избирателна комисия, която ще назначи Районна избирателна комисия в срок до 15 август 2014 г.