/ ThinkStock/Getty Images
За поредните случаи на пияни и неправоспособни водачи, задържани от полицията, информират от ОД на МВР-Добрич.
 
На 11 юли, малко преди 16.00 часа в Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” без регистрационни табели, управляван от криминално проявени 47-годишен мъж от с. Царевец.

Четирима обилно почерпени и дрогирани водачи хванаха в Добрич, Каварна и Генерал Тошево

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, е установено наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че мъжът е неправоспособен и не притежава СУМПС. Задържан е за 24 часа в ареста.
 
 На 11 юли, около 17:30 часа в с. Кранево, водач на мотопед „Сузуки” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост се блъснал в паркиран автомобил „Пежо” и предизвикал катастрофа с материални щети.

Пиян силистренец предизвика пътен инцидент в Добрич

51-годишния шофьор от с.Кранево е тестван за алкохол, като техническото средство отчело наличието на 2,72 промила в издишания въздух от него въздух. Той е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа.
 

 На 11 юли, около 10:10 часа в района на местността „Иканталъка” край Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол е отчетено наличието на 2,66 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявен 44-годишен добричлия.