Отмениха бедственото положение в 9 села в община Добричка
Отмениха бедственото положение в 9 села в община Добричка / Дарик Добрич

Кметът на община Добричка издаде заповед за отмяна на бедственото положение в 9 села - Драганово, Опанец, Богдан, Батово, Славеево, Пчелино, Бранище, Ново Ботево, Поп Григорово.

Бедствено остава положението в Одринци и Долина, съобщават от Областния съвет за сигурност. Остават затворени третокласният път Одринци - Ведрина и Одринци - Долина.

Поради ремонт на помпена станция Бaтово е нарушено водоподаването в селата Славеево, Стефаново, Бранище и Плачи дол.

По околовръстния път за Добрич - пресечката за Богдан е разрушена и отнесена трошено-каменна и асфалтова настилка.

В Ново Ботево спада нивото на водата след селото в посока стария язовир. В Батово ул.,,Трета" е разрушена. Пропаднала е настилката на част от пътя за с. Прилеп, на кръстовището с ул.„Трета". Мостът намиращ се на пътя от с. Батово - посока детския лагер е пропаднал, възстановените участъци от настилката са отнесени от придошлата река. Има частично отнесена трошено-каменна настилка по част от улици: „Десета", „Единадесета" и „Петнадесета". В Славеево е разрушена и отнесена асфалтова и част от трошено-каменна настилки на ул.„Седма", има и пропуквания по водостока на същата улица. Разрушена е настилката пред площада, разрушени и пропаднали са тротоарите по ул. „Първа".
В Одърци е затлачен водостокът на ул. „Осма". В Опанец е пропукан и разрушен водостокът по ул. „Осма".
Продължава да прелива малкият язовир "Плачидол", но няма проблем за населението.