Откриха официално новата сграда на Административния съд /СНИМКИ/
Откриха официално новата сграда на Административния съд /СНИМКИ/ / Дарик Добрич

Новата сграда на Административния съд в Добрич бе официално открита днес, в присъствието на министъра на правосъдието Екатерина Захариева, председателя на Върховния Административен съд Георги Колев и представителя на Висшия съдебен съвет Димитър Узунов. Събитието уважиха още областният управител Детелина Николова, кметът Йордан Йорданов, магистрати, граждани. Водосвет отслужиха архиерейският наместник Иван Дойчев и свещеници от Добрич.

Ръководителят на Административен съд – Добрич, Красимира Иванова припомни, че при създаването на съдилището преди девет години служителите му са били настанени в няколко неудобни и недостатъчни помещения в Съдебната палата. „Щастливи сме, че от 8 февруари т.г вече сме в тази модерна и представителна сграда, която отговаря на изискванията за условия на труд и достъп на граждани и създава предпоставки за още по-добри резултати, за бързо, качествено и ефикасно обслужване”, заяви Иванова.

Тя благодари на правителството, на Министерството на правосъдието, на Висшия съдебен съвет и на ВАС, като и на общината за положените усилия новата сграда да стане факт. Специална благодарност бе изказана на бившия председател на съда Светлана Борисова, която е положила началото на това дело.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева посочи, че за превръщането на сградата в Административен съд е вложен финансов ресурс от 3 млн.лева. „Убедена съм, че добрите условия на работа са фактор и за качествено правораздаване. Пожелавам ви когато страните по едно дело си тръгват от тази сграда, те да имат чувството, че съдът е взел правилното решение, независимо дали те са спечелили делото, или не. Пожелавам ви чрез вашите актове да покажете независимост и безпристрастност”, заяви министърът.

Откриха официално новата сграда на Административния съд /СНИМКИ/
netinfo