От БСП канят депутатите на ГЕРБ на разходка по изпочупените плочи в центъра на Добрич
От БСП канят депутатите на ГЕРБ на разходка по изпочупените плочи в центъра на Добрич / Дарик Добрич
От БСП канят депутатите на ГЕРБ на разходка по изпочупените плочи в центъра на Добрич
92262
От БСП канят депутатите на ГЕРБ на разходка по изпочупените плочи в центъра на Добрич
  • От БСП канят депутатите на ГЕРБ на разходка по изпочупените плочи в центъра на Добрич

Областният лидер на БСП Мая Димитрова  покани на разходка  по главната улица на Добрич народните представители от ГЕРБ в региона, за да видят с очите си какво наследство оставя ГЕРБ на добричлии. Поканата бе отправена чрез медиите на специална пресконференция, на която от местната червена централа представиха резултатите от двугодишното управление на ГЕРБ на централно и местно ниво.

Димитрова припомни, че плочките по пешеходната зона в центъра на Добрич бяха предизборно открити през септември 2011 г. по време на местните избори  и от тогава до сега многократно са подменяни и ремонтирани.  „На всички ни е ясно, че в договорите за изпълнение има гаранционни срокове, но те приключват и оттам нататък общината е тази, която трябва да направи ремонт, но в случая се опасявам, че не става въпрос за ремонт, а за фадрома. Сигурна съм, че в края на зимата, когато снегът се разтопи, нещата ще бъдат още по-трагични” – коментира  Димитрова. Тя обърна внимание, че аналогично е положението и с плочите в Стария Добрич. За двата казуса съветниците от БСП са направили запитване към Общинска администрация в Общинския съвет и обмислят да сезират и прокуратурата.

Като важни акценти от наследството на ГЕРБ в Добрич Димитрова определи още спирането на тролейбусния транспорт в града и разпродаването за жълти стотинки на тролейбусната мрежа, както  и некачествения ремонт на отделните елементи в градския парк.

„Видимите резултати след ГЕРБ са видими за всички. Характерно за цялото управление на ГЕРБ е липсата на държавност, липса на икономическа програма, която да гарантира траен и висок растеж, липса като цяло на визия на държавата” – заключи областният лидер на БСП.

Чуйте още от коментара на Мая Димитрова в звуковия файл: