Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Окръжен съд-Добрич
Мъж, нападнал лаборантка в добричката болница, получи наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ - условно с 3-годишен изпитателен срок, след като Окръжният съд в Добрич одобри споразумението, сключеното между него и прокуратурата.
 
Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 29 януари 2018 г. в  клиничната лаборатория на МБАЛ - Добрич, чрез нанасяне на юмручен удар, е причинил средна телесна повреда на медицинска лаборантка, като деянието е извършено по повод службата й и по хулигански подбуди.
 
В деня на нападението пострадалата взела кръв на дете на година и два месеца, което било придружавано от майка си. Манипулацията била травмираща за детето и то започнало да плаче, а майката била видимо изнервена. След манипулацията жената и детето си тръгнали. Около половин час по-късно майката се върнала в болницата заедно с подсъдимия, който е баща на детето. Намерили лаборантката и 33-годишният мъж й нанесъл удар.
 
В съдебната зала подсъдимият потвърди, че признава вината си и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той приема да плати и направените разноски по делото в размер на 1286.87 лева.
 
Одобреното от Окръжния съд споразумение има последиците на влязла в сила присъда.