Оставиха в ареста крадец на стоманени тръби
Оставиха в ареста крадец на стоманени тръби / Дарик Добрич

25-годишният Алекси Ал. Ст. остава в следствения арест, след като Добричкият окръжен съд потвърди днес наложената му от районното съдилище мярка за неотклонение. Той е задържан под стража, след като не се е явил на насроченото за 20.09.2010 г. заседание по наказателно дело срещу него.

Алекси Ст. е подсъдим за това, че на 27 юли м.г. той и негов съучастник отнели 3 стоманени тръби на стойност 764,40 лв., собственост на БДЖ. Според обвинителния акт Алекси е участвал в пренасянето на тръбите от жп-мост по линията Добрич - с. Кардам до пункт за предаване на вторични суровини. Там той е предоставил личните си данни, за да продаде тръбите, за които е получил 40,50 лв.

Алекси Ст. е обвиняем за тежко умишлено престъпление и не е отпаднала опасността да извърши друго или да се укрие, сметнаха магистратите. Първоначално съдът му е определил мярка за неотклонение подписка, но той е затруднил хода на съдебното следствие. Районният съд е преценил, че за да се осигури приключването на делото, е необходимо на подсъдимия да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража.