Още не е идентифицирано тялото, изхвърлено от морето край Тюленово на 14 януари
Още не е идентифицирано тялото, изхвърлено от морето край Тюленово на 14 януари / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Засега няма информация за самоличността на тялото, което изхвърли морето край Тюленово, съобщи за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР Стоян Стоянов. Трупът е в Съдебна медицина, но още не е идентифициран.

По информация на кмета на Шабла Мариян Жечев, трупът изплува на 14 януари сутринта край лодкостоянката в Тюленово. Екип на Гранична полиция е бил на място, заведено е следствие от РУ на МВР - Шабла за установяване самоличността на удавения.

Все още не е ясно дали трупът е на някой от изчезналите преди около месец рибари от Дуранкулак. 49-годишният Коста Мянков и 29-годишният Галин Тодоров от Дуранкулак са в неизвестност от 19 декември, когато излезли в морето на риболов. В издирването им се включиха от Военноморските сили, местни рибари, доброволци от Шабла, Дуранкулак и Тюленово.
Лодката на двамата изчезнали рибари бе открита на 26 декември, на 2,5 км от брега, източно от Дуранкулак, оплетена в мрежи на 15 метра дълбочина. До плавателния съд бе намерен откъснат двигателят му.