Продължава издирването на изчезналите рибари от Дуранкулак
Продължава издирването на изчезналите рибари от Дуранкулак / © pixabay.com

Продължава издирването на двамата рибари от Дуранкулак, които изчезнаха в морето в понеделник следобед. За Дарик кметът на шабленското село Веселин Йорданов съобщи, че цяла нощ граничен катер е бил на дежурство в морето, а от тази сутрин още два спасителни катера на Морска администрация издирват изчезналите.

49-годишният Коста М. и 29-годишният Галин Т. са излезли с лодка да ловят риба в понеделник около 13.30 часа. Те не са се върнали и в 19.30 часа роднина на по-възрастния мъж подал сигнал на тел. 112.

Още в понеделник вечерта е започнало издирването им. По думите на Йорданов на място са пристигнали екипи от Военно-морските сили, Гранична полиция и Морска администрация. В акцията се е включил и хеликоптер „Пантер“ от състава на ВМС, който е излетял от авиобаза "Чайка" край Варна, но час по-късно поради влошаване на хидро-метеорологичната обстановка е напуснал района, успявайки да обследва половината му площ.

На място са сформирани и доброволчески екипи от жители на Дуранкулак, Крапец, Тюленово и Граничар. Доброволците са обходили брега от Дуранкулак на юг, влезли са в морето и с лодки, за да търсят рибарите. До момента двамата продължават да са в неизвестност.