Двама рибари изчезнаха в морето край Шабла
Двама рибари изчезнаха в морето край Шабла / pixabay.com

Двама рибари от Дуранкулак са изчезнали в морето и се издирват от снощи, съобщи за Дарик кметът на шабленското село Веселин Йорданов.

49-годишният Коста М. и 29-годишният Галин Т. са излезли с лодка да ловят риба вчера около 13.30 часа. Те не са се върнали и в 19.30 часа роднина на по-възрастния мъж подал сигнал на тел. 112.

Още снощи е започнало издирване. По думите на Йорданов на място са пристигнали екипи от Военно-морските сили, Гранична полиция и Морска администрация. В акцията се е включил и хеликоптер „Пантер" от състава на ВМС. Той излетя около 10:20 ч. от авиобаза "Чайка" край Варна, но час по-късно поради влошаване на хидро-метеорологичната обстановка напусна района, успявайки да обследва половината му площ.

На място са сформирани и доброволчески екипи от жители на Дуранкулак, Крапец, Тюленово и Граничар. Доброволците обхождат брега от Дуранкулак на юг, влезли са в морето и с лодки, за да търсят рибарите. До момента двамата са в неизвестност.

Веселин Йорданов добави, че двамата изчезнали имат няколкогодишен опит като рибари. Вчера морето е било сравнително спокойно, без вълнение. Издирвателната акция продължава.