Конкурс за мартеници
Конкурс за мартеници / МБАЛ Сливен

Община Добрич и „Екоколект“АД организират конкурс под наслов „Мартеница ти дарявам” за изработване на оригинална мартеница за дома и семейството. В конкурса могат да участват индивидуално деца в две възрастови групи – от първи и втори клас и от трети и четвърти клас.

Няма ограничения за материалите, от които да бъдат изработени мартениците, но изискването е те да бъдат с размер от 15 до 30 см. и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани името и фамилията на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Национален детски конкурс „Мартеници от гайтан” 

Срокът за приемане на мартениците е 22 февруари. Творбите ще бъдат оценени от комисия, а най-добрите ще бъдат обявени на 26 февруари.

За отличените мартеници учениците от двете възрастови групи ще получат грамоти, предметни награди и техни снимки ще бъдат публикувани на сайта на Община Добрич. 

Награждаването ще се състои на 1 март в сградата на Община град Добрич. Наградите са осигурени от „Екоколект“ АД и са таблет, пъзел и комплекти за рисуване.