/ Окръжен съд-Добрич
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич на съд са предадени двама водачи, които при управление на автомобили са причинили средната телесна повреда и смърт по непредпазливост на пешеходка, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Осъдиха 54-годишен мъж, убил майка си в шабленско село

25-годишният мъж се движел с автомобила си „Сеат ибиза“ в посока от село Хаджи Димитър към Каварна на 10 април 2017 г. около 21.00 часа.  В същото платно за движение, но в противоположна посока вървяла пешеходката, която предприела пресичане на пътното платно.

Подсъдимият забелязал жената на пътя и предприел спиране и маневра с цел да я заобиколи. Въпреки това автомобилът му ударил жената  и тя паднала на платното.

На известно разстояние след колата на мъжа, пътувал автомобил „Пежо“, управляван от подсъдимата по делото - 30-годишна жена. Непосредствено преди произшествието тя видяла препятствие на пътя, където било тялото на пострадалата, но преминала през главата и таза на ударената пешеходка.

Осъдиха условно мъж, шофирал с 3 промила алкохол

Нито един от двамата водачи, предадени на съд, не са употребили алкохол
. Назначените по делото комплексна съдебномедицинска, трасологическа и автотехническа експертиза категорично приели, че смъртта на пострадалата пешеходка е настъпила в резултат на прегазването в областта на главата от автомобила на подсъдимата Христина Д.

Подсъдимият е предаден на съд за причиняване на средната телесна повреда на починалата пешеходка. Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.