Обстановката в Добричка област остава усложнена
Обстановката в Добричка област остава усложнена / DarikNews.bg

Зимната обстановка в Добричка област остава усложнена. Снеговалежите в региона спират, но все още духа силен вятър, който образува навявания. Дебелината на снежната покривка в Добрич достигна 41 сантиметра.

Главният път Добрич-Варна е затворен от вчера, към морската столица се пътува по обходния маршрут през Балчик и Албена. Отворени за движение са още две направления Добрич-Тервел и Добрич- Генерал Тошево-Кардам. Всички останали пътища са затворени. Почистването им продължава. 25 машини на пътноподържащата фирма работят по основните направления. Забранява се движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона.

Без ток на територията на областта са 5 населени места, без вода 15, в Добрич водата е с ниско налягане и не достига до високите етажи.

В община Крушари е обявено бедствено положение. Учебните занятия в цялата област са отменени.

Градският транспорт в Добрич се движи при тежки зимни условия. Заради сложната обстановка кметът Детелина Николова забрани движението на лични автомобили в рамките на града с изключение на тези с висока проходимост.

Лечебните заведения работят нормално, съобщават от областния кризисен щаб. Оттам обаче напомнят, че утре болницата в Генерал Тошево се закрива и болните от града ще трябва да се извозват до Добрич. Към момента бърза помощ се опитва  да стигне до болен от асма в село Пчеларово.

Досега спасителните екипи са изтеглили от преспите 31 закъсали автомобила, пътниците от други 22 коли са били евакуирани, съобщи шефът на Пожарната гл.инспектор Дарин Димитров. Оказано е съдействие за извозването на 14 човека на хемодиализа и още пет души, нуждаещи се от спешна лекарска помощ.