Общината кани бизнеса за публично-частни партньорства
Общината кани бизнеса за публично-частни партньорства / Дарик Добрич - архив

Информационна среща на тема „Общините и бизнеса – партньори през новия програмен период” проведоха Областният информационен център съвместно с община Добрич и регионалната организация на КРИБ.

Кметът на Добрич Детелина Николова представи пред участниците в срещата предизвикателствата за инвестиции в градско развитие, възможностите за реализиране на публично – частни партньорства, както и обособената бизнес зона на града.

Акцентирано бе върху Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Добрич, обособените зони за въздействие, приоритетите и перспективите пред община Добрич.

Обърнато бе внимание на ключовите проекти, свързани с изграждането на водна и канализационна системи, реконструкцията на градски парк „Св.Георги”, мерките за енергийна ефективност на учебните заведения и изграждането на система за интегриран градски транспорт.

Аудиторията беше запозната и с идейни проекти, насочени към възможността за реализиране на публично – частни партньорства свързани с ремонт и реконструкция на спортна зала „Добротица”, изграждане на логистичен и обслужващ център и изграждане на покрит пазар за производителите.