/ Thinkstock/Getty Images
Община Добрич ще проведе на 23 февруари Третия областен конкурс-рецитал „За да я има България“. Конкурсът се посещава на Националния празник на България - 3 март, и се организира в партньорство с Драматичен театър „Йордан Йовков“.

Неговата цел е да популяризира българската литература и да пробуди национално самочувствие, да стимулира интереса на децата и младите хора към интерпретиране на произведения на български поети и писатели.

В конкурса могат да участват индивидуални изпълнители, представящи по свой избор произведение или композиция от българската поезия, проза или  драматургия.

Рецитатори от пет общини ще се включат в конкурса "За да я има България"

Произведенията трябва да бъдат посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции. Предвидена е специална награда на Кмета на Община град Добрич, както и награди за I, II и III място в четирите възрастови групи. Всички участници ще получат грамоти за своето участие.

Областният конкурс „За да я има България“ набира все по-голяма популярност с всяка изминала година. Само миналата година в него участваха над 350 деца на различна възраст. Подробности за регламента на конкурса и заявката за участие има на сайта на Община Добрич.