Красимир Кирилов
Красимир Кирилов / Личен архив
Областният управител Красимир Кирилов участва в годишна среща за Комуникационната стратегия на България за ЕС за 2017 година. Срещата се провежда в град Хисаря.

Форумът бе открит от Румяна Бъчварова – началник на политическия кабинет на министър-председателя. По време на заседанието всеки областен управител е направил отчет на дейностите.

Припомняме, че Областният управител на Добрич Красимир Кирилов проведе три информационни събития в общините Каварна, Тервел и Генерал Тошево, със съдействието на местните власти, на които бяха представени основните цели на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в първата половина на 2018 година.

В други четири общини – Крушари, Добричка, Шабла и Балчик, съвместно с читалищата, също се проведоха мероприятия, на които бяха представени задачите на страната ни като председател.

Дадена е добра оценка на проведените събития в цялата страна, информира Красимир Кирилов и допълни, че е отчетен положителния ефект – по-добра информираност на обществото за предстоящото българско председателство.

Обсъдени са предложения за включване на дейности и инициативи в националния план на Комуникационната стратегия за Европейския съюз за 2018 година.

Във втората част на работната среща е отделено време областните управители да се запознаят с намаляването на административната тежест чрез дигитална трансформация.

Презентация направи председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ Росен Желязков, в която се показват постигнатите резултати в контекста на Европейския план за електронно управление 2016-2020 г. Добричката Областна администрация е сред пилотните в страната, които работят по модернизиране на процеса.