Ново разписание на влаковете в община Генерал Тошево
Ново разписание на влаковете в община Генерал Тошево / netinfo

От 11 декември (неделя) влизат в сила промените в разписанието на „БДЖ – Пътнически превози” за влаковете.

Промени има за жителите в община Генерал Тошево, съобщават оттам. Те се въвеждат след отправено искане от общинското ръководство до „БДЖ – Пътнически превози” за оптимизиране графика на железниците с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от Кардам и Генерал Тошево.

Въпросът за ново разписание на влаковете беше поставен още в началото на годината, на редовните събрания, организирани от общината. Тогава жителите на Генерал Тошево и с. Кардам остро възразиха срещу ранния час на тръгващия от гара Кардам влак, което на практика го прави неизползваем. Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров пое ангажимент да сигнализира за това пред ръководството на БДЖ. Изпратено бе аргументирано предложение за промяна на разписанието до централното управление на държавния превозвач. Така от следващата седмица се въвежда нов график на влаковете в община Генерал Тошево:

Сутрешен влак:

Тръгване от Добрич - 8.40 ч. (след пристигане на нощния влак „Албена” от София, с който прави връзка), пристигане в Ген. Тошево - 9.29 ч., крайна гара Кардам - 9.45 ч.
Тръгване от гара Кардам - 11.00 ч., пристигане на спирка Ген. Тошево - 11.16 ч., пристигане в Добрич – 12.04 ч.

Следобеден влак:

Тръгване от Добрич - 15.50 ч., пристигане в Ген. Тошево - 16.39 ч., крайна гара Кардам - 16.55 ч.
Тръгване от гара Кардам - 19.35 ч., пристигане на спирка Ген. Тошево - 19.51 ч., пристигане в Добрич – 20.29 ч.- както при сутрешния влак, вечерното разписание е съобразено с пътниците, които използват влак „Албена”.