Вече няма струпване на украински бежанци на ГКПП „Дуранкулак”, след кризисната ситуация през уикенда, когато имаше по 20-25 автобуса с чакащи да бъдат регистрирани на място.

Така и не стана ясно кой е издал негласната заповед това да се случва на входа на държавата, а не на пунктовете, които са разкрити във всички полицейски участъци - 11 на брой в цялата област Добрич.

На граничния пункт „Дуранкулак” има спешна нужда от доброволци (ВИДЕО)

"От днес работят девет гишета за регистрация на самия граничен пункт. Предстои разкриването на още два", съобщи директорът на ОД на МВР Добрич, Явор Колев.

БГНЕС

Огромна е нуждата от доброволци обаче, тъй като гишетата на контролния пункт работят 24 часа. И през нощта пристигат жени, майки с деца. Засега има осигурени доброволци за тази вечер.

Първите доброволци са били вчера, в неделя след отправените апели за помощ. Необходима е организацията на още. Към момента пунктът се захранва основно от дарители и БЧК.

БГНЕС

В дадени моменти остават без храна и вода, разказват доброволци, които работят тук от 40 дни. Те споделят, че са имали моменти в които са разполагали само с едно малко шише с вода и е трябвало да разливат в няколко чашки.
БГНЕС