дърва за огрев
дърва за огрев / Dariknews.bg
193 016 кубически метра дърва за огрев са заявили през тази година жителите на областите Добрич, Шумен, Търговище и Варна. От тях към момента са доставени 152 829 кубически метра, става ясно от справка, изготвена от експерти на Североизточното държавно предприятие.
 
Най-голямо количество дърва - 16 180 кубически метра, са доставили на хората горските от ДГС-Шумен, след тях с 15 773 кубически метра се нарежда ДЛС-Шерба и ДГС-Цонево с 13 600 кубически метра. Най-малко заявки за дърва са постъпили в ДЛС-Тервел, ДГС-Нови пазар и ДГС-Смядово. В тези три стопанства годишно се заявяват малко над 3 000 кубически метра дърва за огрев.
 
Повече от половината териториални поделения в системата на СИДП вече са доставили на гражданите исканите количества дърва. ДГС-Омуртаг, ДГС-Търговище, ДГС-Върбица, ДГС-Преслав, ДГС-Генерал Тошево, ДЛС-Черни Лом и ДГС-Провадия са приключили с исканите количества за тази година. В тези стопанства вече се изпълняват единични заявки, получени през последните дни. На останалите места работата продължава, като известно закъснение се отчита в ДГС-Добрич, но и там имат готовност да изпълнят заявките на хората преди началото на зимата.