Георги Петков - кандидат за кмет на Добрич, издигнат от БСП / вторият от дясно наляво/, заедно с народните представители от БСП Красимир Янков / от ляво/, Даниел Йорданов и областния лидер на БСП в Добрич Мая Димитрова
Георги Петков - кандидат за кмет на Добрич, издигнат от БСП / вторият от дясно наляво/, заедно с народните представители от БСП Красимир Янков / от ляво/, Даниел Йорданов и областния лидер на БСП в Добрич Мая Димитрова / БСП - Добрич
Кандидатурата на Георги Петков за кмет на Добрич, издигната от БСП, е утвърдена от Националния съвет на партията, съобщиха от местната партийна централа.
 
Георги Петков е роден през 1962 г. в  Добрич. Семеен е, с две деца. Средното си образование е завършил в математическа гимназия в Добрич със златен медал. Висшето си образование е завършил във ВМЕИ Варна /Технически университет/.По професия е машинен инженер.

Работил е като директор на Общински център за ТНТМ - гр. Добрич,зам. генерален директор по търговски и технически въпроси на Младежка фирма "Орион". От 1991 г. до 2009 г. е бил управляващ съдружник в "Спарг" ООД. От 2010 г. до 2014 г. е бил Изпълнителен директор на "Индустриалинвест"АД.

Към момента се занимава с частен бизнес - управител на "Грейн Бонд" ЕООД.