/ Община Каварна

Представители на УЕФА и Български футболен съюз направиха една от финалните проверки на стадион „Калиакра“ в Каварна. Огледът е част от финалните процедури за Европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 години, което ще се проведе през месец май и за което стадион „Калиакра“ се подготвя за домакин.

Богат спортен календар на Каварна - кои са най-важните състезания за тази година?

„Всички препоръки, които бяха поставени от УЕФА, са почти изпълнени, за което сме много благодарни на Община Каварна. Остават някои довършителни неща, но можем да кажем, че състоянието на съоръжението е много добро“, заяви Ивета Банкова - директор на турнира. Тя също сподели, че е впечатлена, както и нейните колеги, от постигнатите резултати за месец и половина.

До началото на първенството на стадион „Калиакра“ предстои монтиране на още 1000 седалки, както и футболни врати, дарени от БФС.

стадион Каварна проверка УЕФА
община Каварна

За провеждане на шестото издание на Европейското първенство за девойки до 17 години от 5 до 17 май са предвидени стадионите в Каварна, Добрич, Балчик и к. к. Албена.
 
След теглене на жребия на 5-ти април ще бъде обявена програмата за мачовете, които ще се проведат в Каварна и останалите градове. Осемте отбора класирали се за първенството, са от България, Англия, Холандия, Испания, Германия, Португалия, Дания, Австрия.