/ Уикипедия
Каварна ще организира редица престижни спортни събития през 2019 година. Това показва богатият спортен календар на общината, който вече може да се види на сайта й.

Градът е един от домакините на срещи от Европейско първенство по футбол за девойки до 17 години, които ще се играят на стадион „Калиакра”. Шампионатът започва на 3 май.

От 17 до 20 май Каварна ще бъде домакин на държавното лично и отборно първенство по тенис на маса за деца до 12 години. На 2 юни в спортна зала „Олимпиада” ще се проведе международен турнир по карате за всички възрасти.

40 участници от 7 държави на турнира по петанк в Каварна

Атрактивното международно състезание за Купата на общината по петанк за мъже и жени ще се състои на 27 юни. На 27 юли ще се проведе турнирът по подводен риболов „Каварна `2019”.

Каварна организира и Държавното първенство по корабомоделен спорт за настолни корабни модели и радиоуправляеми яхти, което ще се проведе през август. За същия месец е планирано и традиционното ретро рали.

Огнена фиеста и рали с ретро коли в Каварна

През месеците юли и август на централния градски плаж ще се провеждат инициативите на „Плувно лято `2019” с най-малките каварненски ученици.

Международен турнир по бридж за купата на община Каварна ще се проведе през септември, а държавното първенство по кик бокс за всички възрасти е насрочено за октомври.