Младежкият фестивал  „Фолклор без граници“ е включен в международния календар на ЦИОФ
Младежкият фестивал „Фолклор без граници“ е включен в международния календар на ЦИОФ / netinfo

Добричкият младежки фестивал „Фолклор без граници“ е включен в престижен  международен календар на Националната организация ЦИОФ, която се грижи за съхраняване на традициите и автентичния фолклор. Изданието е на английски и включва информация за различни събития, които оставят трайна следа сред почитателите на фолклорната музика.

Родният фестивал се нарежда сред много музикални форуми от цял свят, които представят своята самобитна култура. Международният фестивал „Фолклор без граници“ ще се проведе през месец юли 2017 г. в Добрич. Очаква се в него да участват фолклорни изпълнители и състави от много държави.

Добрич отново ще посрещне своите приятели и ще бъде сцена на фолклорна феерия от цветове и костюми. За пореден път всички жители и гости на града ще имат възможност да се насладят на фолклорни ритми, които са неповторими по своята същност и носят заряда и енергията на своята народност. Фестивалът ще се проведе за 21 – и път.  Той е ежегоден празник на уникалните, вечно живи и неизчерпаеми в многообразието си фолклорни традиции и представителен форум на певци, инструменталисти, хорове, оркестри и ансамбли.