МБАЛ Добрич
МБАЛ Добрич / Дарик Добрич - архив
Медицинските сестри от Първо вътрешно отделение на МБАЛ - Добрич ще оттеглят молбите си за напускане, съобщиха от болницата. Шест от тях подадоха предизвестия за напускане заради ниски заплати, припомниха от лечебницата. След среща между болничното ръководство, инициирана от изпълнителния директор на здравното заведение д-р Светозар Байчев и недоволните медински сестри, е постигнато споразумение между двете страни.
 
По време на срещата за пореден път е била изтъкната голямата натовареност на медицинския персонал в отделението. Подчертана е била  и липсата на достатъчно медицински специалисти. От две години такива не са назначавани.

И двете страни са проявили разбиране по време на разговора и са се договорили за взаимни отстъпки. Д-р Байчев е уверил медицинските специалисти, че до 1-2 месеца се очаква да бъдат предприети стъпки за повишаване на работната им заплата. Директорът на болницата е подчертал, че ще съдейства във всички отношения за подобряване на  условията на труд в Първо вътрешно отделение.  От своя страна медицинските сестри  са уверили, че ще оттеглят молбите си за напускане.