Крадците, обрали СИ Банк, влезли в трезора през дупка в мазе
Крадците, обрали СИ Банк, влезли в трезора през дупка в мазе / netinfo

Неизвестни са проникнали в гражданския трезор на клон на СИ Банк в Добрич рано тази сутрин. Сигналът е получен в полицията в 6.45 часа. Всички системи за сигурност са сработили и са подали сигнали до охранителната фирма. Установено е, че от трезора  липсват две касетки. Със собствениците на тези касетки е установена връзка. Няма откраднати кеш пари от банковия офис, съобщи Даниела Боянова - ръководител „Корпоративни комуникации" в централата на СИ Банк. Тепърва ще се установява съдържанието на касетките.

От полицията в Добрич съобщиха, че се работи по горещи следи. 

„Крадците са проникнали в трезора през тавана на моята изба", разказа пред Дарик Пламен Калинков, който живее в блока на пл."Свобода" 2, вх."Б". „Аз живея на 7 етаж. Не сме чули никакъв шум. Около 9.00 часа ме извикаха полицаи и влязохме в мазата. Видях, че в тавана на избата ми е пробита около 50-60 сантиметрова дупка. Долу имаше нападали теракотени плочки. Даже ми бяха изхвърлили навън дървата, които бяха подредени в мазето", обясни Калинков. Мъжът твърди, че крадците са проникнали първо във входа на блока, но входната врата не е разбита. Вероятно е останала отворена заради ледени буци. После престъпниците са взломили вратата към избите. Влезли са и в други две мази, където също са пробвали да пробиват дупки, вероятно за да улучат точното място.

Хора от съседни магазинчета също казаха, че не са видели и чули нищо. Предположиха, че моментът за обира не е избран случайно, защото днес в банката щели да раздават пенсии.