Йордан Йорданов
Йордан Йорданов / Дарик Добрич
Кметът на Добрич Йордан Йорданов стана член на партия СДС, съобщава сайтът на СДС-Варна. Новината изнесе председателят на синята партия Румен Христов. „Йорданов е избран с листата на Реформаторския блок и има зад гърба си един успешен мандат, който промени столицата на Добруджа и й предаде европейски облик и дух“, посочи Христов.

Събрание на СДС-Варна
http://sdsvarna.net

"Аз съм дясно мислещ човек", заяви кметът Йорданов във Варна, където взе участие в срещата на кандидатите на СДС за евродепутати - Александър Йорданов и Илия Лазаров, с членове и симпатизанти от Варна, Добрич, Шумен и Търговище. По думите му обединението в обща листа на СДС и ГЕРБ е правилна стъпка, която засилва ролята и шансовете на управляващата до момента Европейската народна партия, да направлява по-нататъшното развитие на една обединена и силна Европа. Според него, процесът на партньорство на  българските партии от семейството на ЕНП трябва да бъде подкрепен и това го е накарало да стане част от най-старата демократична партия в България – СДС.

Областният председател на СДС-Добрич д-р Ганчо Стоянов коментира за Дарик, че новината и пред него е потвърдил лично председателят на партията Румен Христов. Той припомни, че от СДС вече обявиха, че подкрепят кандидатурата на Йорданов за кмет за втори мандат.

По думите на Нивелин Радичков от "Движение България на гражданите", кметът на Добрич все още е член на тяхната организация.

Новината все още не е потвърдена лично от Йордан Йорданов, който заяви, че ще даде по-късно допълнителна информация. Дарик припомня, че Йорданов бе издигнат като кандидат за кметския пост от "Движение България на гражданите".