Каварна събира състезатели по спортни танци от цял свят
Каварна събира състезатели по спортни танци от цял свят / Дарик Добрич - архив

Първи Международен турнир по спортни танци „KAVARNA OPEN-20014” ще се проведе в събота и неделя в Каварна, информираха от морската община. Надпреварата е кръг от веригата Световни турнири на Международната федерация по спортните Танци – WDSF INTERNATIONAL OPEN COMPETITION - Открит международен турнир с най-висок ранг. В рамките на двата състезателни дни ще се проведат и Международни открити турнири за деца, юноши младша и старша възраст и младежи, както и Открит Международен турнир за сеньори (състезатели над 35г.) и в двете дисциплини - латиноамерикански и стандартни танци.

Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от авторитетни съдии от 12 нации – Италия, Германия, Испания, Украйна, Швеция, Русия, Румъния, Турция, Латвия, Молдова, Албания и България. Заявки за участие са подали състезатели от 15 държави.  Освен традиционните купи и медали, медалистите ще си поделят и общ награден паричен фонд от 2 900 евро. В първото издание на турнира участие ще вземат две световно известни танцови двойки от ТОП 5 на света в латиноамериканските танци -  Армен Цатурян – Светлана Гудино от Русия и Чарлс Шмит - Елена Салихова от Франция.

Организатори на проявата са община Каварна, WDSF, БФС Танци и Спортен клуб по танци „Флорета Каврана». По традиция състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Каварна г-н Цонко Цонев.

Успоредно с Международния турнир „KAVARNA OPEN-2014”, за поредна година Каварна ще бъде домакин и на Кръг от веригата Купа България за всички групи – ЮМВ, ЮСВ, Младежи и Състезатели над 19 години.