/ Дарик Добрич
Купена е техника и оборудване за 90 000 лева
Д-р Веселин Арабаджиев е новият началник на отделението по кардиология в МБАЛ-Добрич, съобщават оттам. С назначението му един от сериозните проблеми на болничното заведение вече е решен. Д-р Арабаджиев е кардиолог с 30-годишен стаж. Работил е както в болницата в Добрич, така и за известно време в клиники във Варна.

В отделението по кардиология е назначен още един специализант по кардиология - д-р Иванова. Тя е изявила желание след придобиване на специалност „кардиология” да остане на работа в добричката болница.

Ръководството на МБАЛ Добрич продължава работа за стабилизиране и модернизиране. Закупено е със собствени средства оборудване за над 90 000 лева, което е от изключително значение за по-добрата работа в болничното заведение.

32 929 лева струва инструментариумът за микрохирургическа и лапароскопска хирургическа дейност в отделенията по гинекология и хирургия. Второ вътрешно отделение (гастроентерология) вече разполага с нов видеогастроскоп на стойност 43 104 лева. За нуждите на лабораторията е купен полуавтоматичен коагулатор за 8 400 лева.