МБАЛ - Добрич
МБАЛ - Добрич / netinfo
За младите лекари процедурата по финансовото подпомагане е тромава и бюрократична
Без конкретни резултати е завършила срещата между Общинския фонд „Здраве”, ръководството на МБАЛ – Добрич, началниците на отделения и млади специалисти, информираха от здравното заведение. Това е третата поредна среща между ръководствата на  болницата и фонда.
 
Председателят на общинския фонд”Здраве” Атанас Атанасов е запознал младите лекари и началниците на отделения с финансовите стимули , които фондът може да предостави с цел  привличане и задържане на млади специалисти в болничното заведение. Като „тромава и бюрократична” са определили младите лекари процедурата по финансово подпомагане. Мнението на медицинските специалисти е, че подпомагането трябва да има за цел да ги облекчава, както финансово, така и с пестене на време - нещо, което  сега действащите правила за работа на фонд „Здраве” не дават възможност. Три молби за подпомагане от специализанти и млади специалисти до този момент са депозирани за подпомагане от Фонда.  
 
Бюджетът на фонд” Здраве” е 20 хил.лева, предназначени за поемане на част от разходите на млади специалисти от МБАЛ Добрич за наем, транспорт и такси за детски заведения. Средствата обаче може да бъдат изгубени,  ако  не бъдат оползотворени до края на годината.